Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga chemată să facă testul poligraf printr-o citație la ora 10,32 pentru ora 10,30

0
1337
Procurorii Mihaela Iorga (C), Doru Tulus (D) si Nicolae Marin (S), care i-au facut plangere procurorului sef al DNA, Codruta Kovesi, privind ancheta inregistrarilor dintr-o sedinta a DNA, asteapta sa intre la audieri in plenul CSM, marti, 4 iulie 2017, in Bucuresti. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Întrebată cum a fost chemată să facă testul poligraf, procurorul DNA a răspuns: „Prin citație la 10,32 pentru ora 10,30. Am solicitat în aceeași zi să fiu audiată și am explicat în cadrul unei declarații care e motivul pentru care refuz acest test poligraf”, a spus ea.

„Eu nu am nevoie de ajutor. Niciodată nu mi-am dorit neapărat o funcție în DNA, niciodată nu mi-am dorit să fiu neapărat procuror și cred că nimeni nu îmi va putea lua din mână diploma pe care o am și nici cunoștințele pe care le-am acumulat în decursul timpului. Că astăzi sunt procuror și mâine voi fi jurist, secretară sau orice altă funcție, cred că o pot exercita cu demnitate și cu responsabilitate, motiv pentru care este un strigăt de ajutor pentru instituție, pentru justiția din România și pentru magistrații din România. Este adevărat că am stat și eu în dubii dacă vom fi credibili spunând aceste lucruri acum, pentru că toată lumea se gândește de ce nu au spus acum un an, acum doi ani, trei ani sau când s-au întâmplat faptele. Gândiți-vă că am făcut un simplu demers, deci o simplă sesizare la Inspecția Judiciară și în trei zile am fost revocați. Cine credeți că ar fi ascultat toate aceste aspecte cu mai mult timp în urmă? Care credeți că ar fi fost efectul acestor sesizări cu mai mult timp în urmă?”, a mai adăugat Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga.

Întrebată dacă există un război DNA contra DNA, procurorul DNA a spus că „este un război al unei persoane pentru putere, pentru funcție”.

Moraru Iorga a precizat că s-a întâmplat să primească un denunț pe mail care i-a fost transmis fotografiat pe WhatsApp, dar Codul de procedură penală spune că denunțul poate fi formulat sub orice formă — o adresă, un memoriu, o declarație, trebuie să fie semnat personal și poate fi trimis pe fax, pe mail, prin poștă, printr-un avocat.

„Pot să vă mai dau un exemplu: un alt denunț formulat de doamna Elena Udrea într-un alt dosar împotriva doamnei Codruța Kovesi a urmat același curs, adică a fost înregistrat de către procurorii de caz în dosarul pe care îl instrumentau, s-a dispus apoi disjungere, s-a instrumentat dosarul și a fost clasat. Nu a fost nicio problemă nici cu privire la modalitatea de înregistrare a denunțului și nici cu privire la circuitul acestuia și nici nu a fost invocat de doamna procuror”, a conchis aceasta, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =