Ludoteca din grădină, o alternativă pentru copii de petrecere a timpului liber

0
2129

Sunt copii care nu stiu cum să-şi umple timpul în vacanţa de vară? La Buzău, Biblioteca Judeţeană le oferă o alternativă tentantă: o ludotecă, un loc în care se pot juca, pot citi sau işi pot face noi prieteni. La ludotecă, copiii sunt asteptaţi nu numai de angajatii bibliotecii, ci şi de elevi voluntari. În fiecare zi, copiii pot participa la ateliere tematice unde își dezvoltă creativitatea.

„Ludoteca din grădină” nu este o idee nouă în Buzău. Este deja al șaselea an de când Biblioteca Județeană organizează un astfel de proiect, special gândit pentru nevoia de socializare, de joacă şi de prietenii noi ale copiilor în timpul vacanței de vară. Ludoteca este amenajată în curtea Bibliotecii Județene și se adresează doar copiilor sub 14 ani, ai caror părinți au permis de intrare în institutie.

“Accesul este gratuit, dar copiii trebuie să aibă permis la bibliotecă. Permisul îl obţin dacă vin cu un adult, cu buletinul de identitate, cu certificatul de naştere al copilului şi 5 lei. Deoarece permisul are o valabilitate de 5 ani are un cost minim de 5 lei.” a spus Iulia Irimia, coordonator proiect.

Programul în care cei mici pot avea acces în “Ludoteca din Grădină” este împărțit astfel încât aceștia să interacționeze mai bine, în funcție de vârstă.

“Copiii cu vârste până la 7 ani trebuie sa fie însoţiţi de un adult, bunic sau părinte, ceilalţi pot rămâne singuri. De la 9 până la 12 este program pentru copiii de la 0 la 5 ani. Avem apoi o mică pauză de o jumătate de oră pentru a putea pregăti spaţiul pentru noua grupă, iar de la 12.30 la 17.00 este program pentru copiii mai mari” a mai spus Iulia Irimia, coordonator proiect.

In spațiul amenajat special în curtea Biblioitecii Județene Buzau, cei mici sunt angrenați în diferite activități recreative. Ei se pot juca, pot desena sau chiar pot face mișcare in zilele speciale dedicate dansului, fiind desigur, supravegheați de angajații bibliotecii, dar și de elevii voluntari.

Ludoteca din Grădină de la Bibiblioteca Județeană Buzău este deschisă de luni până vineri, atât în iulie cât și în august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 26