Promovează turismul ecvestru

0
1369

Jandarmii montani din Buzău vor să ajute autoritățile în promovarea turismului. Oamenii legii se vor implica, în această vară, în marcarea unor trasee ecvestre și amenajarea unor campinguri turistice în zona de munte a județului. Activitatea jandarmilor face parte dintr-un proiect derulat de Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Regia Cailor de Rasă.

Îi vedem la proteste de stradă, înarmați cu scuturi și bastoane, în timp ce patrulează, când salvează turiști rătăciți în munți sau în timp ce păzesc instituții ale Statului. Jandarmii buzoieni vor să fie însă și mai folositori. Este vorba despre jandarmii montani, care intenționează să ajute la promovarea turismului în zona de munte a judetului Buzău. În cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Regia Cailor de Rasă, ei vor marca trasee ecvestre.

“Am avut mai multe discuții și ne-am constituit ca parteneri într-un proiect pe care îl desfășoară Consiliul Județean împreună cu Regia Cailor de Rasă. Ne dorim să sprijinim acest proiect prin marcarea de trasee ecvestre la nivelul județului, beneficiind de herghelia de la Cislău, cu precădere, poate și cea de la Rușețu ar putea să fie oarecum angrenată în asemenea activități. Noi am mers pe idee de a promova o formă nouă de turism care să nu implice nici o infrastructurp deosebită.” Spune Florinel Micheten, insp. șef IJJ Buzău

De asemenea, turiștii care vor să se plimbe pe cărările muntoase ale județului vor fi monitorizați de către echipaje ale jandarmilor montani.

Conducerea Jandarmeriei Buzău spune că pentru ducerea la îndeplinire a unui asemenea proiect, este nevoie și de aportul autorităților locale din zona de munte a județului, dar și a proprietarilor de pensiuni.

Zona de munte a județului Buzău este o alternativa pentru turiștii care, de exemplu, nu suportă aglomerația specifică stațiunilor de pe Valea Prahovei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =