O NOUĂ VICTIMĂ A MĂRII

0
1486

Nu e zi in care marea sa nu faca victime, pe litoral.  Un copil în vârstă de 6 ani s-a înecat în apa Mării Negre, pe plaja din Mangalia. Din păcate, minorul se afla în stop cardio-respirator, iar medicii au efectuat degeaba manevre de resuscitare. Baietelul n-a mai putut fi salvat.

Elicopterul SMURD a fost solicitat pe plaja din Mangalia pentru a-l transporta pe minor la spital. Copilul se afla la plajă împreună cu fratele său, în vârstă de 8 ani si sub supravegherea bunicii. Au intrat in apa, femeia uitandu-se dupa ei de pe mal si au mers spre larg, pana ce unul din ei n-a mai fost vazut. S-a dat alarma, iar salvamarii s-au bagat dupa el. L-au adus la mal in stop cardio-respirator, iar medicii de pe elicopter n-au mai avut ce sa-i faca. La Eforie, ieri, a fost din nou arborat steagul rosu, semn ca nimeni nu a avut  voie sa intre in apa. Din pacate prea putini sunt turistii care cunosc semnificatia steagurilor si mult prea multi cei care se aventureaza in valuri.

Nici macar incercarile salvamarilor de a-i tine departe de apa nu mai par sa ii opreasca pe turisti. Din pacate insa inconstienta de care dau dovada unii dintre ei are de cele mai multe ori consecinte dintre cele mai grave. Salvamarii avertizeaza ca marea poate fi inselatoare. Chiar daca nu sunt valuri,  curentii pot deveni dusmanul numarul unul al celor care se aventureaza in larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 4