PRĂDAT DE UN OM AL STRĂZII

0
1237

Înaltpreasfinţitul Teodosie a fost jefuit de un hoţ. Bărbatul a furat din locuinţa episcopală un medalion în valoare de 4 mii de lei. Individul, un om fără adăpost, a fost prins de poliţişti şi a primit control judiciar 60 de zile. Însă păgubitul, mitropolitul Tomisului şi al Constanţei, vrea să-l scape de închisoare şi să-l spovedească pe păcătos.

Arhiepiscopul Tomisului l-a intalnit déjà pe cel care l-a furat  si spune ca atunci cand l-a vazut chiar i s-a facut mila de el si ca vrea sa stea de vorba cu el. Până la spovedanie, hoţul, un om al străzii, va plăti în faţa legii. A intrat în casa episcopală şi a plecat cu unul dintre multele medalioane ale mitropolitului. Ar fi sărit gardul şi ar fi împins o uşă care avea încuietoarea slăbită.

Însă engolpionul sustras nu este din aur, ci din email galben. Şi înfăţişează scena Învierii Domnului. Totuşi, ar avea o valoare în jur de 4.000 de lei. Deocamdată, medalionul nu a fost recuperat de poliţişti. Însă Înaltul prelat ar vrea ca în primul rând să-l recupereze spiritual pe hoţ. Mai ales că acesta i-a cerut iertare când s-au întâlnit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 65