Rămași la mila vremii și bunăvoința oamenilor

0
1375
Acum trei luni au fost la un pas să rămână fără un acoperiș deasupra capului, iar acum alt necaz s-a abătut asupra lor.
Oamenii care locuiesc în blocul din Focşani, lângă pensiunea care a fost mistuită de flăcări cu trei luni în urmă, s-au trezit zilele trecute, când a plouat torențial, că toată apa de pe acoperiș le intră în apartamente. Cele mai afectate sunt cele de la etajele 3 și 4, dar și cei care stau mai jos au avut infiltrații.
Oamenii sunt disperați și spun că vor rămâne fără mobilă, iar mulți dintre ei încă plătesc rate pentru niște apartamente unde abia se mai poate locui.
Speranța lor s-a îndreptat către autoritățile din oraș care ridică din umeri. Primarul orașului spune că a dat un ajutor de urgență de 2500 de lei pentru fiecare apartament afectat de flăcări, dar mai mult de atât nu poate face pentru că este ilegal, fiind vorba despre o proprietate privată.
Ajutorul le-a venit, în schimb, de la mai multe firme de construcții din Focșani care le-a dat lemn pentru acoperiș. Insuficient însă, pentru că oamenii au nevoie de tablă și de muncitori să o monteze pentru că blocul să fie protejat de ploaie.
O soluție ar fi ca banii pentru reparație să vină de la proprietarul pensiunii de unde a pornit incendiul. Oamenii din bloc s-au unit și l-au dat în judecată pe acesta, dar procesul este abia în faza de început și procesul poate dura luni întregi până când ar vor afla dacă vo fi despăgubiti. Până la rezolvarea acestei probleme locatarii se roagă să nu plouă și apelează la binevoința firmelor de construcții.
În data de 9 martie un incendiu a distrus complet o pensiune de la intrare în Focșani. Focul s-a extins și la alte două blocuri din apropiere, în unul din ele fiind afectate 37 de apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 94