Dascălii riscă să rămână fără bani chiar la începutul anului școlar

0
1549

Vești proaste pentru dascălii buzoieni. Chiar la debutul anului școlar, aceștia riscă să rămână fără bani de salarii.  Sindicaliștii din învățământ spun că numai o rectificare bugetară la nivel național ar putea rezolva problema. În perioada următoare, dascălii vor intra în concediu de odihnă.

În ultimii ani, educatorii, învățătorii și profesorii din judeţul Buzău au primit cu întârziere lefurile pentru concediu de odihnă din lunile iulie și august. Sindicaliștii din invatâmant spun că acum n-au fost semnalate probleme în decontarea salariilor însă acestea ar putea apărea din luna septembrie. Mai precis, unele unităţi de învăţământ vor  rămâne fără fonduri șI numai o rectificare bugetară la nivel național ar putea rezolva acestă situație.

Conducerea fiecărei unităţi de învăţământ este obligata sa asigure in fiecare an, integral, concediul de odihna pentru fiecare angajat. Potrivit legii, fiecare dascal are dreptul   anual, la 62 de zile de concediu de odihna. Cursurile noului an şcolar 2017-2018 încep luni, 11 septembrie şi însumează 167 de zile lucrătoare, respectiv, 35 de săptămâni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 85