Un fost primar italian dorește să colaboreze cu oameni de afaceri din România

0
1746

„Împreună cu amicii mei din România, încercăm să dezvoltăm două culturi foarte asemănătoare – română și italiană.” Este declarația unui investitor italian, fost primar al unei regiuni din Sicilia, care a venit în acest weekend pentru prima dată la Râmnicu Sărat. Omul de afaceri italian ar fi interesat de o colaborare cu afaceriști din județul Buzău.

Fost primar în localitatea Motto Sant’Anastasia, o comună din Provincia Catania, din sudul Italiei, Antonino Santagati s-a arătat fascinat de Romania și de frumusețile ei. Sâmbătă, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, oaspetele italian a tinut totuși să discute cu oameni de afaceri dar și cu primarul municipiului Rm. Sărat. Acesta mărturisește că două culturi aparent diferite, română și italiană, ar trebui să devină practic una singură și să se dezvolte împreună. Investitorul a amintit câteva dintre asemănările frumoasei insule Sicilia cu Romania.

„Așadar eu îmi doresc să parcurg același drum pe care unii dintre conaționalii mei l-au parcurs cu mult timp în urmă. Tocmai de aceea mi-aș dori ca, împreună cu amicii mei din România, să aducem un aport în plus la dezvoltarea culturilor comune. Într-o Europă nouă, care progresează în mod constant, cultura românească trebuie să crească și să se dezvolte laolaltă cu cea italiană.” a spus Antonino Santagati.

Omul de afaceri italian evaluează oportunități pentru a realiza noi investiții în România, cea mai importantă fiind în domeniul agricol. El consideră că piața locală prezintă potențial viitor de dezvoltare prin prisma proiectelor investiționale de dimensiuni mici și medii din mediul rural.

„Aș începe cu acest parteneriat care nu neglijează toate lucrurile istoriei trecute. Pentru că, în orice caz, fiecare lucru, fiecare fruct trebuie să aibă o rădăcină. Rădăcina reprezintă povestea noastră, iar în acest caz, din moment ce avem povestea în comun, putem dezvolta această cultură. „ a mai spus omul de afaceri italian.

România are una dintre cele mai mari suprafeţe arabile din Uniunea Europeana, iar Italia ocupă primul loc în topul țărilor straine care investesc în terenurile agricole din România. Motta Sant’Anastasia este o comună în Provincia CataniaSicilia din sudul Italiei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 68