CASA INTELIGENTĂ, CONFORT ȘI ECONOMIE

0
1381

Casa Viitorului nu mai este demult doar un concept abstract desenat de ingineri pe hârtie. Există o mulțime de dispozitive automate care funcționează singure sau la doar o simplă comandă vocală, îmbunatățindu-ne simțitor confortul vieții.

Expoziția Electrică Demonstrativă este un eveniment dedicat iluminatului, echipamentelor electrice și automatizărilor. Inventatorii prezenți la acest eveniment oferă sfaturi și soluţii inteligente pentru casa viitorului, atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru consumatorii casnici.

“În acest an am dedicate zone diferite pentru amble sectoare. Încercăm să găsim soluții pentru propagarea flăcărilor, pentru protecția în caz de incendiu, soluții de design interior, promovăm inclusive stații de încărcare mașini electrice” a spus Laura TUDORACHE – organizator eveniment

Dacă vreți să vă renovați casa, dar nu știți care sunt tendințele,  aflati ca exista firme de design interior care vă dau soluții de la A la Z. Turcoazul, verdele și griul sunt culorile la moda anul acesta

Casa Viitorului este casa în care tehnologia se îmbină armonios cu stilul de viață și asigură un echilibru perfect între confort și relaxare.

Comezile pot fi controlate și vocal. De exemplu „VIKI” : este un sistem inteligent de automatizare a casei, dotat cu algoritmi de învățare și imitare a comportamentului uman.

“Sistemul de casă inteligent pe care îl propunem noi aduce inteligența artificială în sistemele de Home Automation. Casa în sine nu trebuie controlată dintr-n telefon mobil sau o tabletă așa cum se face din alte sisteme, ci ea învață în primele zile de conviețuire cu familia ce o “adoptă”, învață ce îi place fiecărui membru al families au grupului și ulterior aceste lucruri vor fi traspuse automat prin comandă, fără ca cineva să îi spună ce să facă. Un al doilea lucru pe care îl obținem este economia de energie. “ a spus Dan CHIUZBAIAN – manager proiecT.

Mașinile electrice au început și ele să câștige teren în România. Așa că la expoziție vizitatorii au putut testa si un astfel de automobil. Din anul 2020 Uniunea Europeana ne impune ca toate locuințele care se vor construi în România să aibă costuri aproape zero la întreținere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =