Mircea Cărtărescu alături de alţi locuitorii ai unui cartier rezidenţial din Bucureşti au protestat duminică în faţa Guvernului

0
1081

Scriitorul Mircea Cărtărescu alături de alţi locuitori ai unui cartier rezidenţial au stat în ploaie timp de câteva ore pentru a-şi face auzită problema. Unul dintre drumurile de acces în cartier a fost inchis, ceea ce a dus la nemulţumirea locuitorilor din zonă şi nu numai.

Câteva mii de locuitori ai unui cartier rezidenţial din partea nord a Bucureştiului au rămas de câteva luni bune fără un drum de acces.  Iniţial complexul a avut două căi de acces, una prin DN1, pe Aleea Teișani, şi una prin Strada Erou Iancu Nicolae, pe lângă Grădina Zoologică Băneasa, apoi prin pădure, pe drumul forestier.

La începutul anului, drumul forestier a fost închis, în urma unei decizii definitive a instanţei. Această hotărâre a dus la blocaje severe în trafic şi la proteste ale locuitorilor.

S-a ajuns aici după ce ONG-urile de mediu au reclamat în instanţă că drumul forestier nu este dedicat maşinilor şi, dacă va fi asfaltat, taie pădurea în două.

Şi reprezentanţii complexului au cerut Primăriei Generale, în numele asociaţiilor de proprietari, iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru transferul terenului în lungime de 350 de metri din proprietatea publică a statului în proprietatea Municipiului Bucureşti. În februarie, Primăria Capitalei a înfiinţat un grup de lucru pentru deblocarea situaţiei, scrie stiri.tvr.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =