Grindeanu deschis spre dialog cu Liviu Dragnea

0
1258

Premierul Sorin Grindeanu adeclarat dumInică seară ca că este deschis să aibă un dialog cu președintele PSD, Liviu Dragnea, iar dacă moţiunea nu va trece, va avea discuţii cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea, considerându-l principalul vinovat pentru cele întâmplate.

„I-am și transmis aceste lucruri zilele trecute, fiind principalul responsabil de situația în care ne aflăm. I-am cerut să fie om politic și să-și asume prin demisia din (funcția de — n.r.) președinte PSD situația în care a adus partidul și România. Și refuză”, a spus Grindeanu, duminică, la Palatul Victoria.

Nu este pentru prima data câng Grindeanu a încercat să aibă un dialog cu Liviu Dragnea. De data aceasta, spune Sorin Grindeanu, este doar pentru stabilitatea partidului.

„Eu am încercat în toate aceste luni, cinci luni, cinci luni și ceva, să am un dialog corect și constructiv cu Liviu Dragnea, am încercat să discutăm despre guvernare, nu despre alte lucruri. Vreau să am în aceste zile dialog, chiar și acum, când până miercuri Liviu Dragnea vrea să-și dea jos propriul guvern, ceea ce face parte din teatrul absurdului. Nu o fac pentru el, să fiu foarte clar, ci pentru stabilitatea acestui partid”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu consider că PSD va pierde guvernarea dacă moţiunea va trece de votul Parlamentului.

„E foarte greu să vorbești cu cineva care are această atitudine, însă vă spun, chiar și în ceasul al 13-lea, am responsabilitatea să fac acest lucru, pentru că dacă moțiunea va trece ajungem la președinte, la Klaus Iohannis, iar convingerea mea este că PSD va pierde guvernarea”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Dacă va rămâne la şefia Guvernului, Sorin Grindeanu spune că desemnarea miniştrilor o va face împreună cu colegii din PSD, însă se va întâlni pentru asta cu Liviu Dragnea, considerându+l respinsabil de această situaţie.
„Eu l-am rugat azi pe Victor Ponta – fiind deputat, eu nu sunt deputat – să meargă în Grupul PSD de la Cameră să transmită un lucru: că în perspectiva în care moţiunea pică, imediat după acest moment mă voi întâlni cu conducerea PSD – dar nu cu Liviu Dragnea, care e responsabil de această situaţie – şi voi cere în interiorul PSD miniştri, secretari de stat, şefi de agenţii, în urma acestui dialog, şi la fel cu coaliţia. Nu voi decide eu singur, ci numai împreună cu colegii mei, dar nu într-un dialog cu Liviu Dragnea”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Premierul a ţinut să puncteye faptul ca nu acceptă acest rol de a fi „actor principal în spargerea PSD”. „Aşa ceva nu o să accept niciodată”, a accentuat Grindeanu.

„Singurul luru pe care nu-l accept, singurul lucru pe care nu-l accept și nu vreau să fac parte din așa ceva, și nu voi face parte, este să fiu pus în situația, și asta n-o s-o fac, de a fi actor principal în spargerea PSD. Așa ceva n-o să accept niciodată”, a punctat Sorin Grindeanu.

Moţiunea de cenzură intitulată „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor” a fost depusă la Birourile permanente reunite.

În Parlamentul României sunt 464 de parlamentari, iar pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi pentru. Potrivit site-urilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în otal 247 de aleşi care fac parte din coaliţia de guvernare, scrie Agerpres. De cealaltă parte – partidele din afara arcului guvernamental – este PNL, cu 98 de parlamentari, USR, cu 43 de aleși, UDMR cu 30, PMP cu 26, iar minorităţile au 17 deputați. În plus, există 3 parlamentari neafiliaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =