Sorin Grindeanu, singur împotriva partidului

0
1258

Premierul Sorin Grindeanu, exclus ieri din PSD,  a anunţat în urma acestei decizii că nu va demisiona din partid decât atunci când şi liderul Liviu Dragnea o va face. În conferinţa de presă pe care a susţinut-o aseară, prim ministrul Sorin Grindeanu a adăugat că ziua de 15 iunie va rămâne în istorie ca una în care un partid îşi executa propriul guvern.  Partidul Social Democrat va depune luni moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Grindeanu, guvern pe care Liviu Dragnea il considera in acest moment unul fantomă, după ce ieri întreaga echipa de miniştri şi-au depus demisiile.

Prim ministrul Sorin Grindeanu, exclus de CEx din PSD,  a susţinut joi seară o conferinţă de presă în care a răspuns acuzaţiilor aduse de preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Grindeanu a ţinut să îl informeze pe acesta că, indiferent de ce se va întampla, va rămâne social democrat.

“Să ştiţi că e o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exlus din Partidul Social Democrat. Mă uit in ochii dumneavoastră şi spun aşa. Oricât ar încerca Liviu Dranea să scape de mine pentru că îi spun incomod, am fost, sunt şi voi fi Psd-ist. ” a spus Sorin Grindeanu, premierul României.

Prim ministrul Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea că încearcă să confiște PSD și îl consideră vinovat pentru criza în care – spune el – a aruncat România.

Grindeanu a mai declarat că va demisiona din funcția de premier, dacă și Liviu Dragnea va demisiona din fruntea partidului – asumându-și astfel responsabilitatea pentru criza creată.

“În acest moment suntem într-un blocaj. În consecinţă, până luni, îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine si să-şi asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez şi eu” a mai spus Sorin Grindeanu, premierul României.

Şeful executivului a mai menţionat că va rămâne în istoria partidului faptul că Liviu Dragnea a decis să dărâme un guvern legitim, pe care tot el l-a pus în funcție. Mai mult decât atât, prin depunerea unei moţiuni de cenzură, Liviu Dragnea demonstrează că vrea tot mai multă putere.

“Pe 15 iunie 2017, în istoria nostră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva intereselor ţării, împotriva propriului partid, a decis să dărâme un Guvern legitim, pe care, aşa cum se lăuda acum ceva timp, el l-a pus. Nu PSD l-a pus, nu votul românilor, nu palamentarii PSD şi ALDE, ci el pe persoana fizică, Liviu Dragnea. Totodată, tot azi se va mai spune ceva. Ca PDS a decis să depună moţiune de cenzură împotriva propriului guvern dintr-un singur motiv şi unul singur: pentru că Liviu Dragnea vrea tot mai mult putere.” a adăugat Sorin Grindeanu, premierul României.

De cealaltă parte, liderul social democratilor, Liviu Dragnea a anunţat că săptămâna viitoare se doreste formarea unui nou guvern, pentru a recupera întârzierile înregistrate. După şedinţa CEx de joi dupa-amiază, PSD a luat decizia să depună luni moțiunea de cenzură împotriva guvernului, iar miercuri aceasta să fie dezbătută și votată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 74