Beneficiarii de ajutor social renunţă la sprijinul primit de la stat pentru a merge la munci sezoniere

0
1075

Mai mulţi beneficiari de ajutor social renunţă la sprijinul primit de la stat, pentru a merge lucru. Cel puţin, asta arată datele înregistrate de Serviciul Public de Asistenţă Socială, din Râmnicu Sărat. Luna aceasta, numărul dosarelor de venit minim garantat care vor fi suspendate de la plată este în continua creştere. Titularii acestora au lipsit de la orele de muncă în folosul comunităţii, în favoarea unei slujbe sezoniere.

La Râmnicu Sărat, aproximativ 300 de persoane, care beneficiază de ajutor social de la stat trebuie să presteze ore de muncă în folosul comunității pentru a primi lunar ajutorul bănesc. Cum în sezonul estival apar slujbele sezoniere, mai ales în domeniul agricol sau construcţii, unii beneficiari renunţă la venitul minim garantat pentru a merge la lucru. Aşa se face ca luna aceasta, numărul dosarelor sistate pentru neefectuare orelor de muncă va fi mai mare comparativ cu celelalte luni ale acestui an.

Cei care vor avea dosarele suspendate vor primi din nou ajutorul social în momentul în care vor relua prestarea orelor de muncă în folosul comunităţii.

Din experienţa anilor trecuţi, la Râmnicu Sărat, este ştiut faptul că beneficiarii care lucrează în sezonul estival, revin la muncă în folosul comunităţii în termenul stabilit de lege pentru a nu rămâne fără ajutorul social.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =