Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la acoperișul hotelului Ciucaș din Poiana Brașov.

0
1052
arhiva

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la acoperișul hotelului Ciucaș din Poiana Brașov. Acesta a fost stins după circa șase ore de intervenție a pompierilor, la fața locului fiind în continuare două autospeciale care supraveghează zona, în condițiile în care ar putea apărea focare izolate, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov.

În unitatea hotelieră nu erau turiști, pentru că de mai mulți ani este în renovare.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja, pompierii militari au fost alertați în jurul orei 23.30 să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul hotelului Ciucaș din Poiana Brașov. Șase autospeciale și două autoscări s-au deplasat la fața locului, intervenția fiind dificilă deoarece incendiul s-a manifestat cu flăcări violente. S-a intervenit cu țevile de refulare și cu tunurile de stins incendii din dotarea autospecialelor, a spus Sfreja, menționând, totodată, că s-au format echipe de intervenție pe toate laturile hotelului, acolo unde s-a putut realiza accesul. ”În timpul intervenției, în jurul orei 1.00, au mai fost solicitate trei autoscări, două de la ISU București — Ilfov și una de la ISU Prahova”, a menționat reprezentantul ISU Brașov.

Flăcările au mistuit acoperișul hotelului pe o suprafață de 400 metri pătrați.

”După două ore de la declanșarea incendiului, pompierii au început să lucreze la limitarea propagării acestuia. Numărul autospecialelor s-a suplimentat astfel încât s-a intervenit cu un număr de nouă autospeciale cu apă și spumă, sașe de la ISU Brașov, una de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Râșnov, două de la ISU Covasna și trei autoscări”, a mai spus Ciprian Sfreja.

Reprezentanți ai ISU și Poliției Brașov au început o anchetă pentru a stabili cauzele și împrejurările producerii incendiului, potrivit agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 85