PROIECT CU FONDURI EUROPENE

0
1040

Consiliul Judeţean Buzău a demarat deja procedurile pentru accesarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 6 milioane de euro. Curent electric, ajutoare în bani,  drumuri  asfaltate, asistență medicală și nu numai. Este ceea ce își doresc reprezentanții Consiliului Județean Buzău pentru  locuitorii  de etnie rromă  din comuna Râmnicelu, printr-un proiect cu bani europeni. 

Un nou proiect va fi implementat de Consiliul Judeţean Buzău. Este vorba  despre accesarea unui  program cu o finanţare de 6 milioane  de euro  dedicat persoanelor defavorizate din localitatea Râmnicelu.

„Acest program vine în sprijinul acestei comunități de a avea condiții decente de viață. În acest proiect sunt cuprinse și rezolvarea unor probleme de infrastructura, și anume asfaltarea de străzi din cartierul respectiv.” a spus Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

Mai exact, cetăţenii  de etnie rromă din Râmnicelu vor beneficia de racordare  la curent electric, drumuri asfaltate, dar vor avea si un centru  afterschool. Totodata, tinerii rromi au ocazia să îşi găsească un loc de muncă si chiar să îşi demareze propria  afacere.

Conform Recensământului efectuat în 2011, populația comunei Râmnicelu se ridică la aproximativ 4.800 de locuitori, aproape jumătate fiind de etnie rromă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 75