Pilotul avionului MiG 21 LanceR nu își poate mișca picioarele și urmează să fie operat marți dimineață

0
1197

 

„La ora 16,45 a ajuns la Spitalul Militar — la Unitatea de Primiri Urgențe. Până în acest moment a fost evaluat complet de o echipă multidisciplinară. (…) S-a făcut până acum tomografie computerizată și rezonanță magnetică. A avut un politraumatism prin catapultare. Leziunile cele mai importante sunt de coloană vertebrală — are o fractură tasare de corp vertebral T4 și L1. Cea mai importantă afecțiune este tasarea corpului vertebral L1, care este o tasare cu deplasare fragmente osoase ce comprimă canalul medular și determină parapareză, adică pacientul nu își poate mișca picioarele în acest moment”, a afirmat medicul.

Potrivit Florentinei Ioniță Radu, pilotul prezintă și contuzii, are pleurezie și fractură de calcaneu.

„Până mâine dimineață va fi internat în Terapie intensivă. Mâine dimineață, la ora 11,00, este planificată intervenția chirurgicală”, a precizat medicul.

Florentina Ioniță Radu a spus că unitatea medicală este pregătită cu sânge pentru intervenția chirurgicală de marți.

„Dacă lucrurile merg bine, pacientul, în câteva zile, s-ar putea mobiliza și ar putea începe recuperarea”, a afirmat comandantul spitalului, care a precizat însă că acestea sunt supoziții, în cursul zilei de marți putând fi date mai multe detalii despre evoluția stării de sănătate a pacientului.

„Echipa de neurochirurgi este foarte antrenată, nu este primul caz de acest tip, și considerăm că având în vedere și vârsta pacientului — 35 de ani — va avea șanse foarte mari de recuperare. În ceea ce privește recuperarea, avem capabilități deosebite. După cum știți, la noi la recuperare vin foarte mulți pacienți și există oameni pregătiți în mod special pentru acest lucru”, a subliniat comandantul Spitalului Militar Central.

Șeful Secției de neurochirurgie, Marian Mitrică, a afirmat că, dacă „lucrurile vor merge bine”, în 48 de ore de la intervenție se va putea începe recuperarea. El a menționat că medicii de la SUUMC au mai realizat astfel de intervenții chirurgicale, care în proporție de peste 90% au decurs foarte bine, cu rezultate bune, potrivit agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 4