Marți, 13 – Preveniți ghinionul

0
1078

Credința populară a acordat datei de 13 ce pică într-o zi de marți o conotație nefastă, marcată de ghinion. De aceea, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, această zi va fi dedicată la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonate, diseminării activităților cu caracter preventiv.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului Ialomița organizează marți, 13 iunie, o serie de activități, menite să contribuie la apărarea comunităţilor împotriva situaţiilor de urgenţă de orice tip.

Se vor vor oferi materiale de informare cu caracter preventiv despre campanile naționale de informare preventivă ”R.I.S.C.” și ”Nu tremur la cutremur” pe timpul controalelor de prevenire, executate la localităţi, operatori economici şi instituţii. De asemenea va fi amenajat un punct de informare preventivă și expunere cu tehnică de intervenție într-un spațiu cu public numeros din municipiul Slobozia.

Vor mai avea loc acţiuni “Porţi deschise” la Detașamentul Urziceni și la Garda de intervenție Țăndărei, lecții deschise în școlile din comuna Bordușani, implicarea Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul localităţilor în activităţi de informare preventivă în rândul populaţiei.

“Informarea cât mai facilă și detaliată a cetățeanului în ceea ce privește modul de comportare în fața riscurilor cotidiene, riscuri ce pot genera situații de urgență, este preocuparea noastră permanentă, astfel încât, cunoaşterea şi respectarea celor mai simple reguli de  protecţie împotriva oricărui gen de dezastre să facă parte din educaţia pentru viaţă a fiinţei umane .” se arată într-un comunicat ISU Ialomita

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =