FOSTA MATERNITATE DIN BUZĂU VA FI DEMOLATĂ

0
1353

Începe demolarea clădirii fostei maternităţi din Buzău. Pe suprafata lasată liberă nu se știe încă se va construi. Consiliul Judetean Buzau doreste însă lansarea unei dezbateri publice în urma căreia să se ţină cont de propunerile buzoienilor.

 

În cel mai scurt timp, o firmă specializată va începe demolarea clădirii fostei maternităţi de pe Bulevardul Gării, din Buzău. Demolarea vechii maternităţi începe la un an de la inugurarea noului sediu medical, de pe strada Victoriei.  Costurile de demolare şi igienizare vor fi suportate integral de Consiliul Judeţean Buzău.

“Clădirea vechii maternități va fi demolată. Sunt ultimii pasi. S-au luat autorizațiile de demolare, deoarece fără o astfel de autorizație  nu puteam să intrăm să o demolăm” a spus  Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

O expertiză  comandată, anul trecut, de Consiliul Judeţean  Buzău, arată faptul că imobilul nu mai corespunde unei funcţiuni similare de unitate medicală, chiar şi în condiţiile unei intervenţii la structura de rezistenţă şi la zidărie.

Pentru terenul fostei maternităţi se aşteaptă propuneri de la buzoieni.

“După ce se va igieniza locul ne vom gândi, împreună cu doamnele și domnii consilieri județeni, vom face o dezbatere publică. Bineînțeles că vom face un proiect în beneficiul cetățenilor municipiului și județului Buzău. ” a mai spus Petre Emanoil Neagu – președinte CJ Buzău.

Clădirea în care a funcţionat Maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de închisoare. Din 1970 şi până în ziua în care a intrat în conservare, a funcţionat neîncetat, fără reparaţii majore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 74