Tenis: MECI PENTRU LOCUL 1 WTA

0
1302

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open-ului francez, după ce a învins-o, joi, in trei seturi, pe Karolina Pliskova din Cehia. Halep va evolua din nou pentru trofeul de la Roland Garros, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

După un meci în care Simona Halep a alternat jocul bun cu momente neinspirate, jucătoarea de tenis din România a reuşit să se califice în finala turneului de la Roland Garros. În primul set, jocul bun al Simonei Halep a dat roade rezultatul fiind 6 la 4 în favoarea româncei. Al doilea set a fost cu totul diferit, Pliskova impunându-se cu un sec 6 la 3. În setul decisiv, după răsturnări de situaţie şi puncte spectaculoase, Simona Halep a învins cu 6 la 3. Astfel, românca s-a calificat în finala celebrului turneu pe zgură de la Roland Garros unde o va întâlni pe Jelena Ostapenko. Letona care a implinit chiar ieri 20 de ani a câştigat în cealaltă semifinală în faţa jucatoarei Timea Bacsinzky, tot în trei seturi. Finala turneului feminin va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00.

Daca va castiga finala de la Roland Gaross, Simona Halep va ajunge, in premiera, numarul 1 mondial.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 48