Costică Maroleanu cere daune de 500.000 de euro Spitalului Județean Buzău într-un caz de malpraxis

0
1109

Costică Maroleanu, buzoianul care a rămas fără organul genital în urma unei intervenţii medicale, este la un pas să i se facă dreptate. După doi ani de procese, magistraţii au decis că este victima unui malpraxis. Acum, Maroleanu cere, prin avocata sa, daune Spitalului Judeţean de 500.000 de euro. Avocatul acestuia a solicitat spitalului și medicilor acuzați de malpraxis să cadă la pace în privința despăgubirilor solicitate, însă aceștia nu au dat curs invitației, motivând că așteaptă ca valoarea daunelor să fie stabilită în urma unui proces.

Buzoianul Costică Maroleanu, cel despre care toată presa din lume a scris în urmă cu peste doi ani, după ce i-a fost amputat organul genital în urma unor greșeli medicale, cere daune Spitalului județean Buzău de 500.000 de euro. În stabilirea sumei, avocatul bărbatului mutilat s-a folosit de un precedent judiciar, și anume cazul Ciomu. După ce instanța judecătorească a dat verdict favorabil pacientului mutilat pe viață, avocatul acestuia a solicitat spitalului și medicilor acuzați de malpraxis să cadă la pace în privința despăgubirilor solicitate, însă aceștia nu au dat curs invitației, motivând că așteaptă ca valoarea daunelor să fie stabilită în urma unui proces.

“Spitalul Județean de Urgență Buzău nu a fost parte în acest demers, iar la momentul actual nu ne putem pronunța asupra sumei ce reprezintă daunele solicitate de către petent. Având în vedere ca Spitalul Județean de Urgență Buzău este o intituție publică, nu putem decide valoare despagubirilor fără a avea o sentință judecătorească” a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău

“Doi ani și jumătate au trecut de la nefericitul caz. Nu m-a întrebat nimeni de la spital cum mă simt. (…) Aceeași indiferență, aceeași nepasare” susține Costică Maroleanu, victima cazului de malpraxis

Avocata buzoianului Costică Maroleanu își continuă demersul juridic pe alte două planuri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a transformat cercetarea penală In Rem într-o anchetă penală îndreptată împotriva a patru cadre medicale din Spitalul Județean Buzău. Suspecții sunt cercetați pentru vătămare corporală. Totodată este așteptat un rezultat din partea unei comisii de specialitate organizată la nivelul Institutului Național de Medicină Legală.

“În cazul în care nu obține un titlu executoriu, daca nu vor înțelege să pună în aplicare acest titlu executoriu de bună voie, vom proceda la executarea silită” spune Cristina Moiseanu, avocatul victimei.

În luna noiembrie a anului 2014, Costică Maroleanu a mers la spitalul județean prezentând simptomele unei insuficiențe renale. Bărbatul a devenit victima unor manevre nereușite în momentul montării unei sonde urinare. Interventia ratată a personalului medical s-a concretizat prin iritarea și ulterior umflarea organului genital, buzoianul suferind dureri și chinuri groaznice. Abia după multe zile de calvar, bărbatul a fost văzut de un medic dar organul sexual era în cea mai mare parte, cangrenat.

La două luni distanță de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti unde specialiștii i-au amputat penisul astfel încât cangrena să nu se generalizeze în tot corpul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 76