Consiliul Local Buzău a încălcat legea – verdictul dat de Prefectura Buzău

0
1148

Consiliul Local Buzău a încălcat legea! Este verdictul dat de Prefectura Buzău în legătură cu proiectul de hotărâre adoptat cu scandal în forul local, la sfârșitul lunii mai. Proiectul se referă la acordarea unui mandat special pentru reprezentantul Primariei în relaţia cu Compania de Apă. Carmen Ichim, spune că hotărârea este ilegală, drept urmare singura cale este revocarea acesteia.

În urmă cu două săptămâni, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Buzău, s-a adoptat un proiect de hotărâre controversat, care ulterior a fost contestat la Prefectură pe motiv ca nu respectă legislația din domeniu. Hotărârea se referă la acordarea unui mandat special unei angajate a Primăriei Buzău la ședința Adunarii Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău. Reprezentantului Guvernului în teritoriu, Carmen Ichim, a explicat de ce acest proiect nu respecta legea!

“Hotărârea este nelegală pentru că, în urma votului secret, participanți erau mai multi decât cei care au votat și s-a luat în considerare votul cu „DA”. Adică, pentru valabilitatea hotărârii era necesar un minim de 10 voturi și nu de 8 voturi” a spus Camen Ichim, prefectul județului Buzău

Prefectul Judeţului spune că la orele dimineții, a trimis pe adresa Primăriei Buzău decizia de revocare a respectivei hotărâri de consiliu.

“Verificând legalitatea, forma și fondul hotărârii de Consiliu Local, am constatat ieri că sunt nereguli cu privire la legalitatea acesteia, am avut o discuție cu domnul primar Constantin Toma al municipiului Buzău, a constatat și dânsul aceleași lucruri pe care le-am constat și noi. Ca urmare acestui fapt a decis să revoce această hotărâre a Consiliului Local. Astăzi am trimis și noi adresă de revocare a acesti hotărâri” a adăugat Camen Ichim, prefectul județului Buzău.

Rezultatul anunțat în sală de președintele de ședință arăta că, la vot, proiectul nu a trecut. Ulterior, secretarul municipiului a explicat că rezultatul votului se interpretează altfel şi că, de fapt, majoritatea ar fi fost întrunită. În urma acestor dispute dintre primarul Constantin Toma şi o parte dintre consilieri, printre care și fostul judecător Constatin Florescu, coleg de partid cu primarul, meciul a ajuns să fie arbitrat de Prefectură. Decizia tranșantă a venit astăzi și nu mai lasă loc de interpretări, dând dreptate celor care contesta deciziile din ultima vreme ale edilului Constatin Toma.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 55 = 62