Ursoaica și puii din Cheia, Prahova, dusă la Grădina Zoologică Bucov

0
1493

Momente dramatice în Cheia, județul Prahova. Ursoaica și cei doi pui ai săi, care au terorizat de mai multe zile comunitatea, au apărut din nou.

Jandarmii prahoveni sosiți la fața locului au încercat inițial să o îndepărteze cu zgomote. Speriată, ursoaica s-a refugiat într-un copac, cu tot cu pui. În ajutor au fost chemați și reprezentanții grădinii zoologice Ploiești care au tranchilizat animalele. Aproape patru ore a durat intervenția jandarmilor fiind coborâtă în siguranță abia în zori.

Prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a declarat, că animalele sunt în curs de relocare, acestea fiind transportate de la Grădina Zoologică Bucov la rezervația Libearty de la Zărnești, potrivit agerpres.ro.

Un medic veterinar însoțește animalele pe drum, a precizat sursa citată.

Potrivit unui comunicat remis, joi, de Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, animalele, care au omorât, în ultimele zile, zeci de păsări și iepuri din mai multe gospodării, au coborât din nou în stațiune în noaptea de miercuri spre joi, jandarmii care patrulau în zonă, dar și localnicii încercând să le alunge.

Animalele au fost tranchilizate și duse la Grădina Zoologică Bucov, fiind în afara oricărui pericol.

Acțiunea a fost coordonată de prefectul Mădălina Lupea și șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Liviu Coman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 + = 57