Tribunalul Prahova a hotărât data pentru audierea prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță – 15 iunie

0
370

Tribunalul Prahova a acordat, termen pentru data de 15 iunie pentru audierea prin videoconferință a fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă a acestuia în speța în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, de fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și de fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Tribunalului Prahova, instanța a acordat termen în dosar pentru 15 iunie, ora 11.00.

Conform unui comunicat emis pe 31 mai de Ministerul Justiției, Tribunalul Prahova a formulat o cerere de audiere prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță pentru termenul din 8 iunie.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, pentru AGERPRES, că autoritățile din Serbia nu au răspuns până la această dată solicitării formulate de instanța prahoveană, o nouă adresă urmând a fi transmisă către acestea.

Tribunalul Prahova a acordat, la ședința din 12 mai, termen pentru 8 iunie în dosarul în care DNA Ploiești a cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță. Mandatul este cerut în dosarul „Herțanu”, în care Ghiță este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, motivul acordării unui nou termen fiind lipsa de procedură cu inculpatul.

Pe numele lui Ghiță au fost emise până în prezent trei mandate de arestare, ultimul în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal și fostul premier Victor Ponta, potrivit www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here