Legea salarizării creează o diferență de statut financiar între procurori și judecători – Asociația Procurorilor din România

0
1243

Asociația Procurorilor din România (APR) cere președintelui Klaus Iohannis, Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) și Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea legii salarizării, precizând că aceasta creează o diferență de statut financiar între procurori și judecători.

„Asociația Procurorilor din România a sesizat președintele României, Înalta Curte de Casație și Justiție și Avocatul Poporului în vederea exercitării de către aceștia a atribuțiilor de sesizare a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea legilor înainte de promulgarea acestora, referitor la Legea — cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Asociația Procurorilor din România consideră că este încălcat principiul constituțional al legalității în fața legii, întrucât prin adoptarea acestei legi se creează o diferență de statut financiar între procurori și judecători, subiecți constituționali cu statut identic”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Asociația Procurorilor din România.

Potrivit sursei citate, adoptarea legii în forma sa actuală poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său.

„Ținem să subliniem că prin deciziile sale Curtea Constituțională a reținut că principiul egalității de drepturi se traduce prin reglementarea și aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecților de drept aflați în situații juridice similare. Prin adoptarea legii în forma actuală se încalcă principiile stabile de normele constituționale, ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său”, se mai precizează în comunicatul citat pe site-ul www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 29