Cei 264 de poliţişti locali de la serviciul de pază Buzău rămân pe funcţii

0
1038

Cei 264 de poliţişti locali de la serviciul de pază rămân pe funcţii. Aceștia au câştigat un nou proces împotriva primarulului Buzăului, Constantin Toma. Tribunalul Buzău a suspendat, miercuri, două hotărâri de Consiliu Local prin care s-a aprobat o nouă organigramă cu mai puţini poliţişti locali.

Tribunalul Buzău a suspendat, miercuri după – amiaza, două hotărâri ale Consiliului Local Buzău. Mai exact, poliţiştii locali au solicitat anularea a două hotărâri de Consiliu Local prin care s-a desfiinţat organigrama veche şi s-a aprobat o nouă organigramă, cu mai puţini poliţişti locali.

Ca efect al deciziei de ieri a Tribunalului Buzau, concedierile vor fi suspendate, iar poliţiştii locali vor rămâne în activitate.

Primăria Buzău a anunţat că va face apel, care se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti.
O situaţie similară a mai fost și la sfârșitul anului trecut. Atunci, cu doar o zi înainte de expirarea preavizelor, poliţiştii locali au câştigat în instanţă suspendarea hotărârii Consiliului Local Buzău prin care erau concediaţi. Edilul Buzaului, Constantin Toma, a luat decizia de a concedia poliţiştii de la serviciul de pază încă din vara anului trecut. Decizia a fost atacată în instanţă iar în noiembrie 2016, Tribunalul Buzău le-a dat câştig de cauză politiltilor. Primăria a făcut recurs, însă fără succes. La începutul anului, Curtea de Apel Ploieşti a respins recursul intentat de Primărie la decizia Tribunalului Buzău, astfel că cei peste 300 de poliţişti locali şi-au putut pot relua posturile de pe care au fost disponibilizaţi, dar nu la şcoli, ci la Serviciul de Ordine Publică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 66