LA MANA INSTANTEI

0
1033
Sursa foto: Arhivă

Emoţii mari astazi pentru pentru 264 de poliţişti locali din Buzău. Aceştia aşteaptă verdictul instanţei Tribunalului Buzau prin care afla daca raman sau nu angajaţi ai Poliţiei locale.  Pe 12 iunie,  politistilor le expiră preavizul de concediere dat luna trecuta de primarul Buzăului, Constantin Toma, imediat dupa ce a fost aprobata noua organigrama a Politiei locale, din care ei nu fac parte.

Şedinţa a început astăzi la ora 13.00, la Tribunalul Buzău. Poliţiştii locali au solicitat  anularea a două hotărâri de Consiliu Local prin care s-a desfiinţat organigrama veche şi s-a aprobat o nouă organigramă a Politiei Locale, cu mai puţini angajati.

 

O situaţie similară a mai fost si la finele anului trecut. Atunci, cu doar o zi înainte de expirarea preavizelor, poliţiştii locali au câştigat în instanţă suspendarea hotărârii Consiliului Local Buzău prin care erau concediaţi. Poltiştii  locali din Buzău sunt încrezători şi îşi doresc o soluţie favorabilă, astăzi fiind ultimul termen. De altfel, poliţiştii locali au mai dat în judecată Primăria Buzău, la Tribunalul Buzău, în alte trei dosare.

Edilul Buzaului Constantin Toma a luat decizia de a concedia polițiștii de la serviciul de pază încă din vara anului trecut. Decizia a fost atacată în instanță iar în noiembrie 2016, Tribunalul Buzău le-a dat câștig de cauză politistilor. Primăria a făcut recurs, însă fără succes. La începutul anului, Curtea de Apel Ploiești a respins recursul intentat de Primărie la decizia Tribunalului Buzău, astfel că cei peste 300 de poliţişti locali și-au putut pot relua posturile de pe care au fost disponibilizaţi, dar nu la școli, ci la Serviciul de Ordine Publică. Recnt însă, Consiliul Local Buzău a aprobat o nouă organigramă a Poliției Locale, din care nu fac parte cei 300 de agenți de la pază, decizie atacată în instanţă. In functie de verdictul de astazi al Tribunalului Buzau, cei 264 de politisti locali vor afla daca vor ramane sau nu pe posturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 42