PRO PLAJE CURATE

0
1145

O organizație nonguvernamentală din Constanța a dat adunarea tuturor constănțenilor, pentru plaje curate. Scafandrii profesionisti, dar și amatorii au curațat fundul mării în zona Casino-ului din Constanța, de  toate gunoaiele aruncate de-a lungul timpului de localnicii și turiștii certați cu natura și respectul față de ea.

Voluntarii organizațței au realizat o campanie inedită de conștientizare privind importanța de a avea plaje curate. Ei au transformat mucurile de țigară adunate de pe plajă, într-o operă de artă neconventionala. 16.000 de astfel de mucuri de tigara au luat forma unui adevarat covor.

Între timp, scafandrii profesioniști, dar și pasionații de scuba diving s-au alăturat inițiativei, pentru a explora adâncurile Mării Negre în căutare de deșeuri.

Printre scafandrii amatori i-am întâlnit pe Mihai și David, tată și fiu. Pentru că au moștenit din familie respectul și iubirea pentru mediul înconjurător s-au scufundat împreună cu convingerea că dau o mână de ajutor naturii și necuvântătoarelor marine.

Pe 10 iunie, echipa de voluntari Mare Nostrum va efectua și o acțiune de curățare a plajelor, în zona Pescărie, la granita dintre Constanta si stariunea Mamaia.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 91