Primăria Buzău a cheltuit 600.000 de lei pentru un festival concurs organizat în cinstea renumitului rapsod popular Benone Sinulescu

0
1134

Festivalul-concurs de muzică populară Benone Sinulescu a intrat în atentia liderul PSD,  Marcel Ciolacu, care le-a cerut consilierilor locali PSD proiectul cu bugetul aprobat pentru festivalul din Piaţa Dacia Buzău.

Weekend-ul trecut, în Piaţa Dacia, din Buzău, a avut loc festivalul-concurs de muzică populară Benone Sinulescu.  Manifestarea a fost denumită după numele cunoscutului interpret născut în judetul Buzău.

Evenimentul a avut loc in centrul Buzăului,  printre  fum de mititei şi aburi de bere. Evenimentul a fost însă contestat de numeroşi specialiştii din domeniul cultural dar şi de o parte a consilierilor locali. Nemulţumirea este legată, în primul rând, de faptul că s-au alocat foarte mulţi bani  publici, 6 miliarde de lei vechi, pentru o manifestare care a arătat mai degrabă ca o serbare câmpenească. Silviu Roşioru, consilier local, susţine că un asemenea buget nu s-a mai cheltuit niciodată până acum pentru o manifestare de acest gen.

“Nu a fost decât o sărbătoare câmpenească în centrul oraşului. Cred că este o sumă extraordinar de mare, ţinând cont că târgul Grăgaica are buget de 100.000 de lei şi ţine 2 săptămâni. Este o diferentă de 6 ori mai mare, iar acest festival (n.r. Benone Sinulescu) a ţinut doar 2 zile. ” a preciyat Silviu Roşioru, consilier local.

Un asemenea festival concurs ar fi trebuit să îi aducă în prim-plan pe tinerii concurenţi, însă aceştia nu prea au fost vazuţi, întrucat, partea de interpretare s-a desfăşurat în incinta unui hotel, total atipic pentru ceea ce impune un asemenea eveniment.

Au fost cheltuieli publice contestate chiar de către o parte a aleşilor locali, în condiţiile în care s-ar fi putut găsi soluţii mult mai ieftine pentru organizarea concursului.

Pe de-o parte, bugetul record acordat de primărie Festivalului-concurs de muzică populară Benone Sinulescu, dar şi controversele apărute în spaţiul public legat de festival au intrat şi în atenţia conducerii PSD Buzău. Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a declarat că a cerut recent consilierilor locali social-democraţi proiectul festivalului şi că va ieşi, zilele următoare, cu o declaraţie pe această temă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 + = 39