Crima de la Brăila, act premeditat? Apar declarații ale martorilor.

0
1611

Apar declarații ale martorilor dupa atacul în stil mafiot executat în plină zi asupra unui tânăr din Brăila. Din cate se pare,  Florin Pitea și Mădălin Pentelie au premeditat atacul care s-a derulat ziua în amiaza mare, sub ochii mai multor trecători și vecini din zonă. Cei doi au fost arestați  preventiv pentru 30 de zile,  iar anchetatorii caută încă arma crimei.

Unul dintre prietenii victimei, care s-a aflat lângă el când s-a produs atacul, povestește cum Florin Pintea și Mădălin Pentelie, au oprit mașina lângă Cristian Brot,  în timp ce acesta purta o discuție calmă cu tatăl lui Mădălin, în fața casei acestuia din urmă. Speriat, Cristian și prietenul lui au fugit către colțul străzii, însa Florin a apucat deja să tragă înspre ei. Cristian a căzut,  iar prietenul lui a încercat să îl bage în curte să îl salveze,  însă nu a reușit. A fost și el atacat de Mădălin, cu un topor.

“A rupt-o la fugă și în acel moment am fugit și eu după el. Și acum nu mai știu, cred că l-a împușcat la colț. El fugea dintr-o parte în alta și ei trăgeau cu pistolul. A căzut din picioare (n.r. Brot Cristian), eu am încercat să îl bag într-o curte la o vecină. L-am apucat de mâini să îl trag în curte. A aruncat cu o toporișcă după mine Mădălin, m-a lovit la picior” povestește Valentin Andrei.

Martorul și-a salvat viața sărind gardul în curtea unui vecin. După câteva minute, a sărit din nou gardul în stradă și și-a văzut prietenul inconștient. Sfătuit de un trecător i-a acordat primul ajutor, astfel încat Cristian a devenit conștient pentru câteva clipe. Prietenul lui a sunat la Salvare iar, în câteva clipe, toată zona a fost încercuită de forțele de ordine. Martorul spune că Florin și Mădălin au venit hotărâți să îl omoare pe Cristian, iar  pe durata atacului, Mădălin l-a îndemnat în permanență pe Florin să tragă în Cristian.

De asemenea, tâăarul spune că pe stradă erau oameni care nu și-au dat seama că se trage cu o armă letală și care nici nu au realizat că viața unui tânăr se sfârsea sub ochii lor. La rândul său, fratele victimei spune ca cei doi agresori erau cunoscuți consumatori de substanțe interzise, cu condamnari la activ.

Anchetatorii nu confirmă încă tipul armei cu care s-a comis atacul, armă care este încă de negăsit.

Astazi, Cristian a fost condus pe ultimul drum de către familie și prieteni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 95