Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 25 rănite într-un atac armat asupra unor creștini copt

0
1663

Vineri în sudul Egiptulu a avut loc un atac armat asupra unor creștini copți, a anunțat guvernatorul provinciei Minya, unde s-a produs tragedia, relatează Reuters. Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 25 rănite.

Potrivit televiziunii de stat, un autobuz care transporta creștini egipteni a fost atacat de bărbați înarmați.

Autobuzul se îndrepta spre mănăstirea Anba Samuel din apropierea orașului Minya, care are o populație numeroasă de creștini copți.

Egiptul se confruntă cu un val de atacuri din 2013, când armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi, primul lider ales democratic, după proteste masive împotriva conducerii sale.

Multe dintre atacuri au avut ca ținte creștini și biserici, potrivit Agerpres.

În aprilie sute de oameni au fost uciși in doua atacuri cu bombe în bisericile din orașele Tanta și Alexandria in timpul cremoniilor Palm Sunday.

În decembrie 2016, a avut loc un alt atac cu bombe în cea mai mare catedrala a copților din Cairo, unde cel puțin 25 de persoane au fost omorâte iar alte 49 au fost rânite, în special femei și copii.

Copții  sunt locuitorii creștini ai Egiptului. Ei sunt descendenții egiptenilor care au acceptat religia creștină în primele secole ale erei noastre. Copții reprezintă cea mai mare minoritate religioasă din Egipt, precum și cea mai mare și una din cele mai vechi comunități creștine din Orientul Mijlociu. Unii oficiali afirmă că populația coptă reprezintă până la 10% din populația Egiptului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =