Camere de supraveghere eficiente. Rău-făcătorii pot fi identificați mult mai usor.

0
1196

De asta s-au convins și polițiștii locali din Rm. Sarat, la un an de la punerea în functiune a sistemului de supraveghere video din municipiu.

 

Camerele de supraveghere pot fi folosite doar în scop informativ, câtă vreme abaterea nu a fost observată de un poliţist, la faţa locului, făptaşul scapă nepedepsit. În  acest scop, angajati ai Poliției Locale monitorizează în permanență imaginile surprinse de camere pentru a putea identificate persoane care încalca legea și trimit imediat un echipaj la fața locului.

Polițiștii îi indeamnă pe cetățenii, care sunt martorii unor evenimente negative, să le sesizeze, pentru identificarea celor certați cu legea, cu ajutorul camerelor de supraveghere.

“Îi sfâtuim pe tinerii din Rm. Sărat, cât și pe cetățeni, că astfel de fapte văzute să fie sesizate către Poliția Locală pe numărul de Dispecerat 0238/560101 ” a adăugat Emilian Burlacu, dir. Poliția Locală Rm. Sărat.

Camerele de supraveghere din Rm. Sunt instalate încă din anul 2016 în urma implementării unui proiect european, care a avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului.

“Acest sistem de monitorizare ne ajută atât pe noi cât și pe cetățeni. Aceste camere au fost montate și pe partea de siguranță a cetățeanului. ”declara Emilian Burlacu, dir. Poliția Locala Rm. Sărat

Sistemul de supraveghere video din municipiul Rm. Sarat cuprinde 60 de camere și a devenit functional la 1 aprilie 2016. Vizate sunt intersecțiile cele mai aglomerate, unitătile de învățământ, dar și zonele periferice, unde se depozitează necontrolat gunoaie.

Până în prezent, mai multe persoane au fost surprinse în timp ce încălcau regulile de circulație, aruncau gunoiul pe domeniul public sau distrugeau spațiile verzi, ca urmare au fost sancționate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 77