Benone Sinulescu donează Primăriei Buzău melodia care a creat dispute.

0
1363

Benone Sinulescu a hotărât vineri să doneze melodia “Cât e Siriul de mare” ce răsună din oră în oră la ceasul din Palatului Comunal Buzău.

„Donez acest cântec Primăriei municipiului Buzău. Chiar dacă acum hălăduiesc pe meleagurile Aradului, Ardealului, sufletul și inima mea sunt tot aici, în Buzau, pentru că sunt buzoian prin excelență.“ a declarat maestrul Benone Sinulescu.

Primăria municipiului Buzău i-a dedicat lui Benone Sinulescu un festival care va fi organizat în acest weekend, în centrul orașului Buzău.

Festivalul de muzica populară “Benone Sinulescu” va avea loc în acest weekend și va cuprinde două secțiuni: concerte susţinute de interpreţi de renume ai muzicii populare româneşti şi concursul de muzică populară „Benone Sinulescu”. Spectacolele de muzică populară vor avea loc în Piaţa Dacia, din faţa Primăriei Buzau, iar concursul de interpretare dedicat copiilor şi tinerilor se va desfăşura la un hotel, tot in centrul orașului.

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu a renunțat, în 2011, la titlul de cetățean de onoare al municipiului Buzău, pe care îl primise în urmă cu 6 ani, din cauza unui conflict deschis cu administația locală de la acea vreme. Atunci, interpretul cerea Primăriei să-i plătească drepturi de autor pentru cântecul “Cât e Siriul de mare” ce răsună la fiecare oră exacta din orologiul Palatului Comunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 54