Un parașutist militar al Batalionului 495 Infanterie și-a pierdut viața, marți seară, într-un accident produs în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Clinceni de lângă Capitală.

0
1594

Accidentul a survenit în jurul orei 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, fiind preluat în scurt timp de o echipă SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București unde, cu toate eforturile medicilor, a decedat. Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, comandantul unităţii a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă. În această dimineață, în toate unitățile militare din țară au fost organizate ceremonii de comemorare a caporalului Cristinel Jianu.

Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2015. Era căsătorit și avea un copil. Cristinel Jianu are la activ 4.172 de salturi cu 35 de modele de paraşute rotunde şi aripă. Din 1993 şi până în 2000 a lucrat ca militar angajat pe bază de contract în armată. Apoi, a preferat „civilia în locul milităriei” şi s-a angajat la SC „Condor” SA, unica fabrică din România de echipamente de zbor, ca paraşutist încercător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 91