Tradiție de ziua copilului

0
1347

De 1 iunie, copiii din Buzău vor fi cu adevărat răsfățați. Mai mari, sau doar de-o șchioapă cei mici sunt așteptați de ziua lor în curtea Muzeului Judeţean, unde vor avea parte de nenumărate surprize. Dimineața, copiii vor putea viziona o expoziţie de machete cu scene din războaiele daco-romane, dar și proiecţii de filme de desene animate. Și creativitatea copiilor va fi pusă la încercare în cadrul unui concurs de desene pe asfalt.

“Pentru Consiliul Județean este o tradiție ca în această perioadă să avem o serie de activități culturale atât pentru copii, dar și altfel de activități.  (…) De 1 iunie, Consiliul Județean va organiza o serie de manifestări ce vor avea loc în spațiul și curtea Muzeul Județean. (…) Evenimentele vor debuta la ora 10.00 cu proiecții de desene animate și concursuri de desene pe asfalt. Acest concurs nu va avea tematica, își va alege fiecare ce dorește sa deseneze. (…) Va fi și un concurs de șah la ora 12. 00. Nu vor lipsi mascotele din desenele animate. Și ca o noutate, cu amabilitatea unor oameni de bine, va fi și o demonstrație de karate, și bineînțeles că această demonstrație de karate va fi făcute de către cei mici. La ora 16.00 va fi un spectacol cu o trupă de teatru. Și bineînțeles toți copiii vor primi dulciuri, baloane și alte materiale simbolice.” a declarat Petre Emanoil Neagu – președinte Consiliul Județean Buzău

Ziua copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925. Incepand cu acest an, 1 iunie a fost declarată zi liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 50