Femeie din Buzău abuzată

0
1342

O femeie 54 de ani din Buzău a fost violată de un nepot al unei bătrâne de care avea grijă. A stat două săptămâni pe patul de spital iar în urma acestui incident a rămas cu traume pshice profunde.

“Am stat la o bătrână, am avut grijă de ea. A venit un nepot de-al ei care era în pușcărie de 14 ani de zile și a făcut ce a făcut de am ajuns în spital. M-a violat rău de tot de am ajuns la operație” a declarat bătrâna.

În România multe femei sunt bătute, violate sau abuzate psihic, dar numai 16% dintre ele au curaj să reclame la poliţie astfel de incidente. În 90 la sută din situaţii bărbatul este cel care ridică palma.

“Din păcate nu toată lumea apelează la servicii. E o cutumă. Să nu știe ce se întâmplă în familia mea. Să nu știe vecinul, să nu știe mama, să nu știe primarul. Multe personae își acoperă agresorii când se întâmplă astfel de incidente”, a declarat  Liliana Șerban- coordonator Centru de violență în familie Buzău

Puţine femei iau măsuri pentru a se proteja de violenţa domestică şi ajung să ceară un ordin de protecţie împotriva soţului sau iubitului bătăuş. Este o bucată de hârtie, dar care le-ar scăpa definitiv de chin. Puţine femei obţin insa acest ordin.

“În acest moment după introcerea în instanță a ordinului de protecție primul termen de judecată este mai repede de 72 de ore, iar de cele mai multe ori se judecă la primul termen de judecată. Însă există posibilitatea amânării pentru 2-3 zile deoarece la primul termen de judecată părțile nu au cunoștință că trebuie să se prezinte și cu probe în instanță, de exemplu, un martor” a adăugat Irina Grigore,avocat.

Potrivit statisticilor, în medie, una din trei femei este bătută, violată sau supusă unui abuz în familie, iar în 50% din cazurile de omor cu victime femei, autorii sunt foştii sau actuali parteneri. Violenţa asupra femeilor este condiţionată uneori de condiții de viață, tradiţii sau nivel de educaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 54