Arest la domiciliu pentru Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

0
1095

O nouă lovitură pentru Teodosie, arhiepiscopul Tomisului! Procurorii DNA cer judecătorilor Curții de Apel Constanța  arestarea la domiciliu a acestuia, după ce a încălcat măsura controlului judiciar. În cererea procurorilor  se menționează că inculpatul Petrescu Teodosie a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului ca să semneze și să depună documentația pentru obținerea unor subventii de la APIA – Agenția pentru Plăti în Agricultură.

Prin emiterea împuternicirii inculpatul Petrescu Teodosie a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume: să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși, si să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

De mentionat faptul ca una dintre faptele pentru care Teodosie a fost trimis in judecata era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a incercat sa acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =