Tot mai mulţi tineri suferă accident vascular cerebral

0
1188

România este pe primele locuri în Europa la incidenţa şi mortalitatea prin accident vascular celebral.

Tot mai mulţi tineri suferă accidente vasculare cerebrale, care pot provoca moartea sau handicap permanent. România este pe primele locuri în Europa la incidenţa şi mortalitatea prin accident celebral vascular.

Până acum, accidentul  vascular cerebral era  considerat un eveniment specific bătrâneţii. Stresul, alimentatia ne-potrivită, noptile nedormite sunt cauzele care se răsfrâng asupra sănătătii tinerilor, iar creierul este principala tintă.

‘’Vârsta la care apare această afecțiune este mai mică în comparație cu ceea ce se regăsește în tratatele clasice de neurologie asta și pentru că viața modernă înseamnă mult stres, iar acesta este un factor care poate să declanșeze mulți din factorii de risc ai accidentului vascular cerebral’’,  a declarat dr. Angela Mînăscurtă, medic primar neurolog

Accidentul vascular cerebral se produce atunci când este întrerupt parţial sau total fluxul de sânge către creier pentru că un vas sanguin se sparge sau este blocat de un cheag. Astfel, părţi ale creierului rămân fără oxigen şi în câteva minute celulele încep să moară.

Tatiana Botiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 51