La Buzău 6 operatori economici din oraș vor oferi burse elevilor din învățămîntul profesional

0
1477

”Meseria e brăţară de aur” spune o vorbă din bătrâni. Şi este o zicala foarte actuală, spun și angajatorii care cu greu găsesc, acum, meseriaşi buni, priceputi şi onești. La Buzău,    mai multe firme caută permanent elevi de la școlile profesionale, pe care să-i angajeze imediat ce termină studiile.

Din toamnă, 6 operatori economici din Buzău vor să   sprijine financiar elevii din învățămîntul profesional, prin asigurarea unei burse în valoare de 400 de lei. Beneficiari vor fi peste 100 de elevi de la liceele tehnologice Dimitrie  Filipescu şi Grigore C. Moisil, care vor urma cursurile învăţământului dual în mai multe meserii căutate pe piața muncii. Pe lângă orele practice de curs în care îşi pot însuşi o calificare, elevii vor beneficia şi de asigurarea locului de muncă alături un salariu atractiv. Psihologii spun că părintii  trebuie să își ajute copilul de la vârste fragede să își aleagă parcursul profesional și să-l facă înteleagă cât de importantă este o meserie.

Dacă până în 1989 locurile în universităţi erau limitate, după Revoluţie – când impedimentul a fost înlăturat – tinerii au optat masiv pentru diverse profesii, la facultăți.  Așa se face că după mulţi ani în care a decăzut până la desfiinţare, în 2017, învăţământul profesional s-a relansat odată cu înființarea învățămantului dual.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 73