Întrebuințări mai puțin știute ale fixativului – utile și în casă

0
1479

L-ai folosit ori de câte ori ți-ai dorit să faci coafura să reziste pe tot parcursul zilei, dar știai cât de util poate fi și în casă? Puțini cunosc întrebuințările atât de folositoare ale fixativului

Îndepărtează scamele și părul animalelor

Dacă ți s-a terminat rola de scame și trebuie să găsești o altă metodă de îndepărtare a lor, aplică un strat de fixativ, la aproximativ 30 de cm distanță pe material și șterge apoi cu o cârpă uscată. Vei observa că părul și scamele se strâng imediat și poți folosi acest truc în special dacă ai animale în casă care lasă păr.

Curăță jaluzelele

După ce ai spălat bine geamurile și le-ai șters de apă, aplică un strat de fixativ direct pe jaluzele. Acesta le va proteja și le va face mult mai ușor de curățat data viitoare. Un alt truc este acela de a aplica fixativ pe perdele ca să nu mai atragă praful. Funcționează!

Sporește rezistența desenelor în creion

Dacă copilul tău ți-a desenat ceva frumos și vrei să păstrei planșa intactă și peste ani, pulverizează fixativ pe desen. Chiar dacă hârtia se va îngălbeni odată cu trecerea timplui, culorile vor rămâne la fel de vii ani întregi.

Bagă ața în ac cu ușurință

Se poate întâmpla să ai ochii obosiți sau să nu vezi bine și de aceea să nu nimerești ușor gaura acului, însă dacă aplici fixativ pe ață și o lași câteva secunde să se usuce, vei vedea că vei reuși să introduci cu mare ușurință acul în ac.

Menține florile mai mult timp

mai mult timpn truc folosit de florărese, însă nu foarte sănătos pentru flori, este acela de a aplica fixativ pe spatele frunzelor și al florilor, actionând ca un conservant. În acest mod ele vor rămâne mai mult timp frumoase. Dacă vrei să nu se împrăștie polenul florilor prin toată casă, aplică câteva pufuri de fixativ pe ele. La fel de bine îl poți folosi pentru florile uscate pe care vrei să le păstrezi.

Ajută pantofii să nu mai alunece

Aplică un strat generous de fixative pe talpa piciorului dacă știi că pantofii tăi alunecă sau va trebui să mergi pe o suprafață lucioasă și alunecoasă, precum marmura de exemplu.

Fixează fermoarul

Ai o pereche de pantaloni preferată pe care nu o poți purta pentru că fermoarul tău are tendința în permanență să alunece? Rezolvă situația cu ajutorul fixativului: aplică pe toată lungimea fermoarului, iar după ce ai spălat pantalonii, repetă operațiunea.

Îndepărteză lipiciul

Cu siguranță ți s-a întâmplat să dezlipești o etichetă și să regreți apoi că nu ai cum să îndepărtezi lipiciul rămas pe recipient. Însă știai că dacă aplici fixativ, poți elimina cu ușurință lipiciul? Aplică direct pe suprafață pe care ți-ai propus să o cureți și șterge cu o cârpă.

Daniel Țigleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =