Cărți noi de la Paris pentru elevii pasionați de limba lui Voltaire

0
1392

2.000 de cărți nou-nouțe, în limba franceză, au ajuns în rafturile școlilor și liceelor din Râmnicu Sărat! Volumele au fost donate de o asociație din Paris, în cadrul proiectului ,,Să semănăm plăcerea de a citi în limba franceză,, inițiat de profesorii de la școala gimnaziala Numărul 1.

Volumele care au fost distribuite astăzi unităților de învățământ sunt din diverse domenii, însă, cel mai important, toate sunt nou-nouțe. Elevii pasionați de limba lui Voltaire spun că abia așteaptă să le răsfoiască.

La distribuirea cărtilor în limba franceză au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău, dar și ai Primăriei Râmnicu Sărat. Aceștia consideră că accesarea unui astfel de proiect este un mare câștig atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Pe parcursul acestui an, profesorii de la școlile și liceele din Râmnicu Sărat vor trebui să desfășoare împreună cu elevii lor două activități, în cadrul cărora să folosească volumele în limba franceză care le-au fost donate. Imagini de la activități vor fi trimise asociației din Paris care a făcut donația de cărți, pentru a demonstra astfel că volumele sunt utile comunității din Rânmicu Sărat.

Proiectul are ca scop promovarea francofoniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 68