Din nou fără serviciu – decizie pentru cei 300 de polițiști locali din Buzău

0
1435

Consiliul Local Municipal Buzău a decis astăzi excluderea din organigramă a agenților care, anul trecut, asigurau paza în școli și grădinițe, urmând ca luni dimineață să primească și înștiintările deciziei.

După o majoritate de voturi pentru concedierea agenților, unii consilieri au criticat rezultatul motivând că ,,această decizie este doar o ambiție a primarului Buzăului Constantin Toma, încă de la începutul mandatului și până în acest moment, de a da vina pe Poliția Locală pentru lucrurile ce nu funcționează în Municipiul Buzău,, după cum declara Silviu Roșioru consilier PMP.

Liderul de Sindicat al Poliției Locală Buzău, Valentin Ene, anunță că vor ataca în instanță hotărârea Consiliului Local, vor aduce noi probe la dosar și se așteptă la alte rezultate. Consideră că pe viitor lucrurile vor lua o turnură destul de gravă, pe rol fiind și un alt proces împotriva Curții de Conturi.

Primarul orașului, Constantin Toma, a anunțat deja că, în perioada următoare, în locul polițiștilor concediați va angaja alte 140 de persoane, în posturi din aparatul de specialitate al Primăriei. Un eventual succes în justiție al polițiștilor locali disponibilizati ar putea crea însa un blocaj total în Primăria Buzău.

Edilul PSD Constantin Toma a luat decizia de a concedia polițiștii de la serviciul de pază încă din vara anului trecut. Decizia a fost atacată în instanță iar în noiembrie 2016, Tribunalul Buzău le-a dat câștig de cauză agenților disponibilizați. Primăria a făcut recurs însă fără succes. La începutul anului, Curtea de Apel Ploiești a respins recursul intentat de Primărie la decizia Tribunalului Buzău, astfel că cei peste 300 de poliţişti locali și-au putut pot relua posturile de pe care au fost disponibilizaţi, dar nu la școli, ci la Ordine Publică.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 + = 27