Asociația Umanitară “Salvați Copiii” donație pentru secția de pediatrie Buzău

0
1559

“Este al 6-lea an de când Asociația Umanitară Salvați Copiii a început programul de reducere a mortalității infantile prin dotarea secțiilor de nou născuți și a maternităților. Începând din acest an și a secțiilor de pediatrie”, declara Gabriela Alexandru, presedinte Asociația Umanitară Salvați Copiii.

Un autoclav pentru sterilizarea biberoanelor, două nebulizatoare pentru uz spitalicesc, 40 de paturi cu saltele pentru copii şi pentru însoţitori, în total donații în valoare de peste 22.000  de euro făcute Spitalului de Urgenţă Buzău de către Organizaţia umanitara „Salvaţi Copiii”.

Mobilierul si echipamentele medicale au fost aduse ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău și sunt destinate tratării copiilor din secţia de Pediatrie, unde se înregistreaza aproximativ 2.800 de internări pe an.

Donaţia a venit din partea organizației Salvaţi Copiii cu ajutorul unor sponsori. Sprijinul este cu atat mai important cu cat județul Buzău s-a confruntat, în 2015, cu o rată a mortalității de infantile de 8,6 la mie, peste media națională.

Claudiu Damian, directorul SJU Buzău se arată foarte încântat de această donație, acum putând oferi confort celor mici.

“De mai bine de un an secția de Pediatrie este în renovare iar această donație a venit la momentul oportun”, spune directorul SJU Buzău.

Nu este prima dată când Asociația Salvați Copiii a făcut donații la Buzău. În anul 2015 Maternitatea Buzău a primit un incubator șI un pulsoximetru in valoare totala de 11.000 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 42