Profesorul universitar Alexandru Andrășanu cetăţean de onoare al judeţului Buzău

0
1641

Județul Buzău are, de astăzi, un nou cetățean de onoare. Este vorba despre profesorul universitar Alexandru Andrășanu, cel care a primit distincția, în cadru festiv, în ședința extraordinară a Cosiliului Județean. Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, spune că profesorul Alexandru Andrășanu, inițiatorul proiectului Geoparcul Tinutul Buzaului, a reușit să promoveze meleagurile buzoiene peste tot în țară, chiar și în străinătate.

“Consiliul Judeţean Buzău a acordat titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău domnului profesor Alexandru Andrăşanu, un bun prieten al Buzăului, fiind iniţiatorul proiectului Geoparcul Ţinutul Buzăului.
Noi, buzoienii, ne mândrim şi suntem onoraţi să beneficiem de experienţa unui expert UNESCO în promovarea judeţului Buzău!” scie Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău pe pagina pesonală.

Profesorul Alexandru Andrășanu mărturisește că, deși este legat destul de vag de județul Buzău, printr-o bunică născută aici, se simte foarte atașat de aceste meleaguri, despre care spune că au un potențial natural unic în țară.

Alexandru Andrășanu este inginer geolog expert in geoconservare și geo-educație, expert global UNESCO si evaluator de Geoparcuri cu misiuni în China și Europa. Este cadru didactic în cadrul Facultăţtii de Geologie şi Geofizică, la Universitatea din Bucureşti. A implementat Geoparcul Dinozaurilor Ţara Hațegului, şi primul Geoparc acreditat UNESCO din România. În anul 2007, Alexandru Andrășanu a initiat proiectul Geoparcul Tinutul Buzaului, cel mai mare geoparc din Romania, care in curând ar putea primi recunoaşterea UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 22 = 26