“Copilul neînfricat devine un copil prietenos! “. Tema unui proiect Erasmus în grădinițele din BRĂILA cu participarea unităților preșcolare din alte 4 țări.

0
1390

România, alături de Franța, Turcia, Bulgaria și Croația derulează, sub coordonarea Turciei, proiectul Erasmus – “Copilul neinfricat devine un copil prietenos”. Pentru că s-a dovedit  că, de foarte multe ori, mersul unui copil la grădiniță pentru prima dată devine o experiență traumatizantă, atât pentru copil,  cât și pentru părinți pe de o parte, dar și pentru cadrele didactice nevoite să se ocupe de astfel de cazuri, profesorii implicați în proiect încearcă să găsească și să pună în aplicare metode de a transforma aceasta experiență în una plăcută pentru toate părtțle implicate.

In perioada petrecută în România, profesorii implicați în proiect observă metodele de predare folosite de grădinița brăileană, dar și modul în care institutța este organizată și interacțiunea pe care o are cu familiile preșcolarilor.

“Prin acest proiect învățăm alte metode aplicate în grădinițe, alte jocuri tradiționale,  dar și cunoștințe despre alte culturi. Suntem încantați că ne aflăm aici, pentru că așa învățăm unii de la alții”, declara coordonatorului de proiect din Turcia.

Copiii au ținut să își surprindă oaspeții și au pregătit în cinstea acestora un spectacol artistic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 49