ALERGIA LA PUFUL DE PLOP

0
2790

În ultima lună de primăvară, puful de plop provoacă reacţii alergice. Pentru a trece peste această alergie sezonieră, oamenii trebuie să evite plimbările între orele 9.00 şi 10.00 dimineaţa în locurile unde sunt copaci înfloriţi.

Persoana alergică la puful de plop are în primul rând probleme de respirație, mâncărimi ale ochilor și ale nasului, lacrimează constant, strănuta și prezintă, în unele cazuri, stări de slăbiciune. Netratate, aceste simpotome pot duce la probleme medicale si mai grave, precum astmul bronsic

Alergia sezonieră, din mai-iunie, poate fi provocată şi de polenul altor plante, precum salcâmul, teiul şi unele ierburi. În cazul în care persoanele acuză simptomele enumerate, trebuie să meargă la medic să afli dacă suferă de alergie sau este o infecţie.   Ca şi acţiuni necesare de întreprins, în afară de medicamentele antialergice administrate, trebuie aerisită locuinţa seara, iar după plimbări sunt recomandate duşuri.  Oricine poate suferi de alergie la polen.

Din grupul de risc fac parte mai ales persoanele cu predispunere ereditară către maladiile alergice, care au probleme cu pielea şi care se îmbolnăvesc des.

Redactor: Tatiana Botiță

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 66