PODUL DE LA AGIGEA, ÎNCHIS

0
1729

Podul de la Agigea a fost închis complet de azi dimineaţă şi va rămâne aşa până pe 25 mai. Măsura are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi într-un termen cât mai scurt.

Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioada pentru tensionarea finală a cablurilor-înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea rosturilor de dilataţie ale podului. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este nodul rutier A4 – intersecţie cu DN 39, Agigea – A4 – intrare port Constanţa Sud – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea de acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 :Eforie Nord – Agigea.

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiţii optime pe noul pod Apolodor, aflat la o distanţă suplimentară de doar 2,8 km.
În cazul în care vremea va fi favorabilă ,fără vânt puternic şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 12