OMORÂTE ÎN MOD MISTERIOS

0
1651

De câteva zile, locuitorii din localitatea brăileană Maxineni trăiesc în teroare, după ce câteva zeci de animale şi păsări au fost omorâte de un animal misterios. Oamenii sunt îngroziţi şi spun că autorităţile trebuie să ia măsuri, până ce animalul nu face şi victime omeneşti.

Primul atac s-a înregistrat în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, când un sătean a descoperit, dimineaţa, că vreo 30 de miei pe care îi avea în grajdul de acasă, au fost omorâţi de un animal. Bărbatul şi-a găsit mieii, unii dintre ei exemplare de rasă scumpă, plini de muşcături pe tot corpul. În aceeaşi noapte, găinile unei bătrâne de 80 de ani au fost decimate, în mod similar. Bătrâna a descoperit dimineaţa că vreo 30 de găini i-au fost sfârtecate de un animal. Noaptea următoare, unui alt sătean i-au fost omorâte, în mod similar, trei miei. Animalul a atacat din nou, azi-noapte, gospodăria unde a găsit cele mai multe animale. De această dată a omorât vreo 20 de miei, în ciuda măsurilor de siguranţă luate de proprietar.

Dimineaţă, bărbatul a găsit gardul ţarcului în care ţinea mieii roş, iar bucăţile de lemn desprinse din gard pline de sânge şi păr. Paguba se ridică la peste 20.000 de lei. Disperat, a sunat la 112, la faţa locului deplasându-se o echipă de criminalişti care a prelevat probe de la faţa locului. De asemenea, cadavrul unuia dintre mieii omorâţi a fost dus, pentru analize, la DSVSA Brăila.

Păgubiţii exclud varianta ca un animal sălbatic să fi atacat animalele şi spun că, cel mai probabil, e vorba de un câine de luptă, agresiv, scăpat de sub control, în comună existând câteva astfel de exemplare deţinute de câţiva cetăţeni. Oamenii se tem însă că animalul periculos, care clar nu a atacat de foame, ci de plăcere, să nu se îndrepte şi asupra copiilor sau celor mai neajutoraţi din sat. Sătenii cer ca autorităţile să descopere animalul periculos şi să îl neutralizeze, pentru a nu exista mai multe pagube sau chiar victime omeneşti.
În 2014, în apropiere de localitatea brăileană Albina, la diferenţă de o luna, o femeie de 55 de ani şi un bărbat de 52 de ani au fost ucişi de o haită de câini sălbăticiţi, scăpaţi dintr-o fermă din apropiere. În ambele cazuri, trupurile au fost sfâşiate şi dezmembrate de câini, moartea victimelor fiind agonizantă. În acest caz, dosarul este încă pe rol, paznicii de la fermă fiind trimişi în judecată pentru că nu au supravegheat patrupedele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =