COMANDANT MORT LA BORD

0
1706

Moarte suspectă la bordul unei nave în Portul Constanţa Sud Agigea. Comandantul vasului Geo Star, sub pavilion Togo , în vârstă de 62 de ani a murit seara trecută în urma unui stop cardio respirator. Medicii sosiţi la faţa locului au încercat să îl resusciteze pe bărbat mai bine de 45 de minute, însă eforturile au fost în zadar. Poliţiştii au deschis o anchetă şi, deşi nu au fost găsite urme de violenţă pe trupul bărbatului, moartea lui este considerată suspectă.

Nava Geo Star a fost reţinută în ianuarie 2017 de autorităţile portuare din cauza numeroaselor deficienţe descoperite la bord. De altfel armatorul navei nu s-a mai interesat de soarta vasului şi l-a abondonat. Salariile navigatorilor nu au mai fost plătite din decembrie anul trecut, iar apa şi alimentele s-au terminat între timp. Agentul navei a alimentat o dată nava cu cele necesare, dar salariile nu au fost plătite. La solicitarea echipajului s-a introdus acţiunea în instanţă pentru recuperarea salariilor navigatorilor.

Toate aceste probleme se pare că l-au afectat pe comandantul navei, care a murit aseară. Autorităţile române şi Ambasada Ukrainei de la Bucureşti au fost deja informate despre incident, urmând să fie anunţată şi familia acestuia. Comandantul navei avea 62 de ani şi locuia în Ismail. Comanda navei a fost preluată de către secund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 95