Tratament cu întârziere fără interferon

Material realizat de TATIANA BOTIŢĂ

0
2464

Casa Națională de Sănătate se pregătește să reia prescrierea tratamentului fără interferon pentru hepatita cronică virală C, data estimată pentru ca pacienţii să poată beneficia de prescripţii medicale fiind 1 mai 2017. CNAS a semnat contractele cost-volum-rezultat pentru 10.000 de pacienţi eligibili.

„Pe baza protocoalelor terapeutice elaborate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii, CNAS va emite formularele specifice de prescriere a tratamentelor respective. Menţionăm că un alt contract cost-volum-rezultat pe aceeaşi arie terapeutică, semnat în urmă cu o lună, vizează alţi 2.000 de pacienţi eligibili cu ciroză decompensată, medicamentul fiind deja inclus în Lista aprobată prin HG nr.178/04.04.2017”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAS.

Noua etapă de tratament pentru hepatita cronică virală C vizează:

–   9.700 de pacienţi cu fibroză F3 si F4 (ciroză compensată), cu fibroză F2 asociată cu manifestari extrahepatice de tip autoimun, cu limfom cu celule B non-Hodgkin, cu hepatocarcinom, cu hemofilie sau talasemie majoră, precum şi personalul medical, indiferent de stadiul fibrozei;

–   250 de pacienţi cu insuficienţă renală aflaţi în dializă, stadiile de fibroză F2, F3 si F4 (ciroză compensată);

–   50 de pacienţi cu transplant hepatic;

–   2.000 de pacienţi cu ciroză decompensată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =