Remedii naturale care desfundă nasul

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
3265

Nasul înfundat poate fi o adevărată năpastă, împiedicându-te să respiri cum trebuie. Starea de disconfort nu te lasă să te concentrezi la activitățile tale, tragi aer pe gură, ceea ce îți usucă buzele și cavitatea bucală, iar în timpul nopții nici vorbă de un somn odihnitor. 

Ceai de gălbenele

Gălbenelele sunt bogate în vitamina A, uleiuri esențiale şi zaharuri, care stimulează sistemul imunitar. Atunci când ești răcită, grăbesc vindecarea, având un efect benefic asupra căilor respiratorii. Bea 2-3 căni de ceai de gălbenele. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Foloseşte, câteva zile, şi picături pentru nas, din 2 lingurițe de ceai amestecate cu o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie.

Oțet de mere

Datorită mirosului său înțepător, oțetul de mere te poate ajuta rapid să îți desfunzi nasul. Toarnă pur și simplu puțin oțet într-un vas cu apă caldă și inhalează vaporii care se degajă.

Ghimbir, lămâie şi miere

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, inflamații ale gâtului, răgușeală și congestii nazale. Prepară-l în combinație cu lămâie și cu miere, pentru a grăbi procesul de vindecare. Ceaiul se obţine astfel: încălzeşte o cană cu apă şi ia-o de pe foc înainte să dea în clocot. Adaugă o feliuţă de rădăcină de ghimbir şi las-o la infuzat 5 minute. Apoi, stoarce în lichid zeama unei lămâi şi, când lichidul se mai răceşte, îndulceşte cu o linguriţă de miere de cimbru sau de eucalipt. Bea o cană, două pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 39